За її словами, Кузьмін мав одразу вручити екс-президенту Леоніду Кучмі "повідомлення про підозру" у вбивстві Георгія Гонгадзе.

"Заступник генерального прокурора мусить діяти в силу своїх службових повноважень, а також в межах визначених Кримінально-процесуальним кодексом. Так от кодекс каже, що якщо є підстави підозрювати когось, обов’язково пред’явити треба "повідомлення про підозру", - сказала вона.

Валентина Теличенко зазначила, якщо є зібрано достатню сукупність доказів треба обвинувальний акт скласти, і передати справу до суду.

"Інакше порушуються права і потерпілих, порушуються права самих підозрюваних", - додала адвокат.

При цьому уточнила, що "натомість заступник генпрокурора вже давно зловживає публічними заявами, оголошеннями того, що одна особа злочин вчинила, інша особа, не передаючи справи до суду".

"Самі по собі такі заяви, як мінімум дуже некоректні. Як до них ставитися ми визначаємо залежно від того скільки поваги стоїть за тою, чи іншою особою, а також яке є службове становище за тим, хто робить такі заяви", - заявила Теличенко.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін повідомив, що проводиться нове розслідування щодо замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе. Він наголосив, що прокуратура має достатньо доказів причетності Кучми.

Сам екс-президент вважає заяву Кузьміна звичайною провокацією.