Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прес-службу КВУ.

Найбільше порушень зафіксували на окрузі №132.

"В Арбузинському районі ДВК 480005, 480006 (округ № 132, Первомайськ) відкрилися без кворуму, були присутніми лише по 8 осіб з 10 необхідних. Інші члени комісії підійшли вже після початку голосування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у КВУ, у село Куріпчіне Первомайського району два автобуси завезли 40-50 “виборців”, які намагалися проголосувати. Члени комісії і спостерігачі не дозволили їм цього зробити.

Читайте також: ОПОРА зафіксувала перші порушення на перевиборах у п’яти округах [Інфографіка]

“Будівля ОВК №132 з усіх боків оточена людьми "характерної зовнішності". Людей завозили сюди впродовж 14 грудня автобусами. Говорять, що представляють НГО "За чесні вибори". Акція заявлена до 22 грудня. КВУ побоюється, що ці активісти можуть створити або блокаду або ізоляцію ОВК з метою недопущення спостерігачів у будівлю ближче до вечора”, - зауважили в КВУ.

Також спостерігачі повідомили, що в окрузі № 197 (Черкаська область) на виборчу дільницю у Каневі не пустили журналістів 5 каналу, мотивуючи відсутністю паспортів.

Читайте також: 700 псевдожурналістів задіяні у фальсифікації виборів в Обухові, - ВО "Батьківщина"

“У Києві (округ № 223) членам дільничних виборчих комісій надходять СМС-повідомлення з нагадуванням про відповідальність за фальсифікації. Вони називають це погрозами”, повідомили у КВУ.

Нагадаємо, сьогодні проходять перевибори у п'яти так званих проблемних мажоритарних округах.