"Конфлікт між заступником начальника СІЗО і Ландіком стався 12 січня під час зустрічі з прокурором. Роман Ландік поводився грубо і некоректно. На зауваження першого заступника начальника слідчого ізолятора він відреагував нецензурною лайкою і погрозами фізичної розправи", — повідомили у прес-службі Управління Державної пенітенціарної служби України в Луганській області.

Через це йому оголосили сувору догану.

"За фактом грубого порушення порядку, встановленого в місцях попереднього ув’язнення, і невиконання законних вимог адміністрації, на підставі статті 15 закону "Про попереднє ув’язнення", Роману Ландіку оголосили сувору догану", — сказано в повідомленні.

Також наголошується, що інформація про догану обнародувана у зв’язку з тим, що 16 січня у ряді інтернет-видань з’явилася заява Ландіка про загрози його життю з боку першого заступника начальника Луганського слідчого ізолятора.

Нагадаємо, 4 липня вночі в ресторані "Баккара" в Луганську депутат Луганської міськради Роман Ландік побив Марію Коршунову.

7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Романа Ландіка за частиною 3 статті 296 — хуліганство Кримінального кодексу України. Його оголосили в розшук і затримали в Краснодарі у Росії.

21 вересня Романа Ландіка екстрадіювали з Росії до України для притягнення до кримінальної відповідальності, а 24 вересня — етапували до Луганська. 26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Романа Ландіка під вартою до виголошення вироку. 31 жовтня стало відомо про те, що Роман Ландік і Марія Коршунова підписали мирний договір.