У цілому зрозуміло, що в "гарячих точках" журналісти піддають себе ризику і загрозу. Так було завжди і скрізь. Але загрози, які існують зараз в Україні і які, в підсумку, призвели до трагічної загибелі кореспондента російського телебачення, абсолютно штучні. Вони створюються в результаті продовження військової операції проти народу України, проти тих, хто на південному сході хоче відстояти свої права і бути почутим, – сказав Лавров під час спілкування з журналістами у Баку.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.

Читайте також: МЗС застерігає, що РФ досі готує вторгнення в Україну

За словами російського міністра, Росія ще більш наполегливо буде домагатися підтримки "дорожньої карти" ОБСЄ, складеної швейцарським головуванням. Крім того, Росія в Раді Безпеки ООН домагається, як нагадав Лавров, прийняття відповідної резолюції.

Думаю, це ще один дуже серйозний "дзвінок" усім, хто розраховує на досягнення військової перемоги на південному сході, на зачистку цієї території. Цей випадок стане потужним сигналом для західних покровителів Києва припинити безоглядну підтримку насильницьких дій і змусити київську владу виконати те, що обіцяв президент Порошенко – почати справді загальнонаціональний діалог за участю всіх регіонів про майбутнє цієї країни, – сказав Лавров.

На його думку, обіцянки української влади про тимчасове перемир'я для того, щоб сепаратисти покинули територію України, звучать як етнічна чистка.

Нагадаємо, ВГТРК підтвердила загибель свого спецкора Ігоря Корнелюка, якого поранили поблизу Луганська. За даними терористів з "ЛНР", журналіст був поранений під час мінометного обстрілу в селищі Мирне.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця висловив співчуття близьким російського журналіста Ігоря Корнелюка, який загинув сьогодні під Луганськом.

МЗС Росії також висловило співчуття рідним Ігоря Корнелюка. Водночас, відомство звинуватило у злочині українську владу, яка розв’язала “каральну операцію”.