"Колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній 26 січня 2012 року обласною прокуратурою стосовно нього за фактом перевищення влади та службових повноважень за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України. У цей же день він був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", — йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Як раніше повідомлялося, 26 січня, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу відносно Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу Україні.

Вранці у вівторок 31 січня розпочався обшук в старій квартирі Авакова, де він не живе останні кілька років, а вдень - в квартирі, де він зареєстрований.

"У ході проведення обшуку були допущені численні грубі порушення. Зокрема були вилучені грошові кошти, що належать дружині Авакова. Також під час обшуку були вилучені предмети і документи, які ніякого відношення до кримінальній справи не мають", - заявив адвокат Авакова Юрій Вишневецький.

Правоохоронці, які проводили обшук, жодних коментарів не давали. Дії слідчих представники Авакова збираються оскаржувати в прокуратурі. Відомо, що обшуки проводились в рамках розслідування кримінальної справи, яка порушена прокуратурою за статтею перевищення службових повноважень.

Як раніше повідомлялось, сьогодні близько 12:30 в будинку за адресою вулиця Мироносицька, 22, у центрі Харкова, де знаходиться квартира Арсена Авакова, провели обшук.