"Будучи сфабрикованою від самого початку, справа проти Власенка обростає новими серйозними порушеннями закону вже на стадії розгляду в суді. Зокрема, уперше в історії політичних процесів в Україні справу слухає незаконний склад суду: замість одного судді, як того вимагає закон, на розгляд призначено сталінську "трійку", завдання якій ставить напряму Адміністрація Президента", - йдеться у повідомленні лідерів опозиції, яку публікує прес-служба "Батьківщини".

Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко вимагають від влади негайно припинити новий витік політичних репресій: "закрити безпідставну, шиту білими нитками справу проти Власенка і не влаштовувати новорічні вистави у кишеньковому суді".

"Ми звертаємося до наших партнерів в Європі і світі з проханням звернути увагу на кричуще порушення прав опозиції. Ми наголошуємо, що це чергове судилище не має нічого спільного із принципами демократії, законності та верховенства права, які ми разом з народом України відстоюємо на Майдані", - йдеться в заяві.

Читайте також: Тимошенко захищає злочинця Власенка, який бив дружину, – Чечетов

Нагадаємо, 24 грудня у справі проти Власенка про побиття його колишньої дружини Окунскої затверджений обвинувальний акт, який спрямований до Печерського районного суду Києва.

Досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Власенка у побитті екс-дружини Наталії Окунської завершене.