Петро Порошенко подякував Литві та її Президенту за підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Ви всім своїм серцем відчуваєте боротьбу України за свободу, демократію, нову Європу, яку відстоює зараз Україна. Ми відчуваємо дуже сильну та ефективну Вашу підтримку", — зазначив Порошенко.

Президент особливо подякував Далі Грібаускайте за її роль у останніх рішеннях Європейської Ради щодо України. "Для нас має високий пріоритет підтримувати єдність у Європі, трансатлантичну єдність, глобальну єдність, від Канади та Японії", – наголосив Петро Порошенко.

У свою чергу, Президент Литви повідомила, що вчорашнє засідання Європейської Ради, проведені дискусії засвідчили єдність ЄC щодо підтримки України – економічної, фінансової, консультативної. Президент Литви засвідчила готовність своєї країни продовжувати надавати Україні всебічну підтримку, в тому числі – направити медиків.

Президент запевнив, що Україна докладає максимальних зусиль для втілення реформ, змінюючи країну. На жаль, зазначив Петро Порошенко, країна має витрачати зусилля і на модернізацію армії задля захисту країни. "Але це необхідно робити", — зауважила Даля Грібаускайте.

За словами Президента, Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу в цьому процесі. Вже 11 країн направили до України військово-технічну допомогу, відзначив Глава держави. Президент поінформував про ефективні переговори, в тому числі, з цього питання, які вчора відбулися з Президентом Туреччини, яка є членом НАТО. Президент України також відзначив співробітництво з Польщею та Литвою у спільній бригаді, що, за його словами, є новою формою координації зусиль.

"Українська армія зараз набула унікального досвіду бойових операцій у веденні гібридних війн", – зазначив Петро Порошенко. Даля Грібаускайте зауважила на це, що краще б такого досвіду не набувати. "Завдяки цій агресії Українська нація зараз єдина, як ніколи. Українська армія потужна, як ніколи. Я гордий бути Верховним Головнокомандувачем такої армії", – заявив Президент.

Нагадаємо, Даля Грібаускайте перебуває в Києві з робочим візитом. У Президента Литви запланована зустріч з Арсенієм Яценюком і отримання премії "Людина року".