"Допомога має бути як економічна і фінансова, так і інша... Я думаю, що ініціатив має бути багато сьогодні, особливо там, де йдеться про допомогу Україні. Це повинна бути військова підтримка" - сказала вона в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Забагато підтримки для України не буває. Врахуйте ще батальйон, який ми створюємо, - українсько-польсько-литовський батальйон. Тут і гроші, і тренування, і лікування у Литві поранених ваших бійців. Ми все це робимо удвох – Україна і Литва. Ми й інших членів Союзу до цього заохочуємо. Я думаю, форм підтримки багато, але головний меседж – ви не самі,
- наголосила Президент Литви.

Вона зазначила, що деяка допомога, яку Литва надає вже сьогодні, – не для публічного обговорення.

“Ці питання будуть обговорюватися з вашим урядом і з президентом у понеділок. Тому що зі мною у складі делегації буде троє міністрів – міністр закордонних справ, міністр оборони і міністр енергетики. Так що ці посади, самі їхні назви, вже вам про щось говорять”, - сказала Грібаускайте.

Читайте також: Росія брутальна, агресивна, але Литва не боїться її нападу, — Грібаускайте

За її словами, під час візиту в Україну вона планує обговорити з українською владою надання допомоги країні і вказати на необхідність ефективної боротьби з корупцією, оскільки за наявності в країні корупції вся фінансова допомога ззовні буде марною.

Як відомо, Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте сьогодні прибуде в Україну для зустрічі з Петром Порошенком. Президенти підпишуть низку українсько-литовських двосторонніх документів.