"Я людина традиційна. І я вважаю, що нам цей гламур, ці гламурні явища, які ми маємо в суспільстві, коли стало модним демонструвати, у тому числі нетрадиційні зв’язки й відносини, треба було б залишити тій вузькій групі людей, які цим живуть. І не накидати на суспільство те, що призводить до розпусти й аморальності. Тому я думаю, що таке рішення треба ухвалити, врахувавши рекомендації науково-експертного управління", – заявив Володимир Литвин в ефірі телеканалу "Рада"

Водночас, на запитання, чи не будуть суперечити в цьому разі українські норми міжнародним, він відповів, що "міжнародні норми повинні співвідноситися з мораллю й вірою людей".

Він також вважає, що Україна має право "жити своїми звичаями, своїми традиціями, своїм віруванням", які, як він вважає, абсолютно не суперечать загальноцивілізаційним.

Нагадаємо, вчора, 2 жовтня, Верховна Рада вирішила захистити дітей від пропаганди гомосексуалізму. Парламент прийняв за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір).