"Я нікому нічого не збираюся пояснювати. У четвер Верховна Рада завершила розгляд цього питання і сьогодні вона повинна була прийняти рішення, оскільки, відповідно до закону про регламент, Верховна Рада не має права переходити до розгляду іншого питання, поки не завершено розгляд попереднього питання", — сказав він.

Говорячи про подальший розгляд "мовного" законопроекту в парламенті, Володимир Литвин сказав:

"Зараз у народних депутатів є 2 тижні для внесення своїх поправок і пропозицій до тексту цього документа. Після цього комітет повинен його обробити. Після цього у депутатів буде 10 днів на ознайомлення з допрацьованим документом. І лише після цього він може виноситися на розгляд Верховної Ради", — пояснив спікер Володимир Литвин.

"Разом з тим, я розумію, що до цього закону буде внесено набагато більше поправок, ніж до Податкового кодексу, оскільки у нас в мовній тематиці розбираються всі. Очевидно, буде вимога голосувати не тільки по кожній поправці, а й по кожному розділу. Це, природно, внесені відповідні зміни і створять нову картину при розгляді цього питання, якщо до нього дійде справа на цій сесії", — сказав він.

Як повідомляв "Телеканал новин 24", Верховна Рада України 234 голосами прийняла в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, внесений депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим.