"Разом з тим, для задоволення своїх національно-культурних повсякденних потреб люди мають право послуговуватися рідною мовою", - каже він.

Поміж того, він нагадав, що за порядок денний сесії, який передбачає розгляд "мовного питання", проголосували 309 народних депутатів.

"Зокрема, 178 - з фракції Партії регіонів, 59 - з фракції "БЮТ-"Батьківщина", 19 - з фракції "Наша Україна-Народна Самооборона", 21 - з групи "Реформи заради майбутнього", 20 - з фракції "Народної партії" і 12 позапартійних парламентарів", - зазначається у заяві спікера.

Він додав, що відповідно до Конституції і закону про Регламент, глава Верховної Ради не наділений правом одноосібно формувати або змінювати розклад пленарних засідань.

"Тому, за нинішньої ситуації, єдине, що я можу запропонувати - розглядати усі законопроекти на мовну тематику", - додав Литвин.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, народний депутат з фракції НУ-НС Олесь Доній повідомив, що Верховна Рада в четвер, 24 травня, планує розглянути законопроект про засади державної мовної політики.