Принаймні так стверджують фахівці компанії MasterCard, яка організувала одну з найпрестижніших премій у світі міжнародного туризму.

Лондон - це не тільки найбільше місто Західної Європи та Євросоюзу, а й один з найбільших ділових і фінансових центрів світу. Про Лондон можна розповідати годинами, ми ж зосередимось на тому, чого не варто пропускати.

Букінгемський палац - для туристів резиденція королеви відкрита з кінця липня до кінця вересня. Плата за вхід - 15 фунтів. Та навіть, якщо не потрапите усередину, мусите подивитися на цей палац хоча б зовні.

Лондонське око - одне з найбільших оглядових коліс у світі. 18 фунтів і Ви милуєтесь панорамами британської столиці.

Знаменитий Тауер - фортеця, на північному березі річки Темза. Це одна з найстаріших історичних споруд Великої Британії. Тут була і королівська резиденція, і тюрма, і арсенал. За подорож у минуле готуйте 17 фунтів.

Радимо також відвідати Вестмінстерський палац із знаменитим Біг-Беном, Собор святого Павла, Тауерський міст та цілу низку музеїв і галерей. Вхід у більшість з них безкоштовний.

Чи не найбільшою перешкодою на шляху до Об’єднаного Королівства для українців може стати віза. І проблема не у її вартості, а у прискіпливості працівників британського посольства.

Найкраще до британської столиці добиратися літаком. Вартість перельоту в дві сторони - 400-500 євро. Однак лоу-костами з пересадкою у Європі на Туманний Альбіон можна дістатися й дешевше.

Якщо у самому Лондоні плануєте багато подорожувати, то найбільш оптимально придбати загальний квиток. Добовий проїзний коштує - 8 фунтів, тижневий - 28.

Невід'ємний лондонський атрибут - великі чорні таксі - так звані кеби. Ціна: 3-4 фунти за кілометр.

Щодо житла у Лондоні, то все залежить від повноти вашого гаманця. Можна зупинитися у хостелі за 20 фунтів, а можна переночувати у Ріц, де доба у сьюті потягне на всю тисячу у британській валюті.

А ще обов’язково зайдіть в один із пабів. Обід потягне на 15 фунтів, ще 3-4 - пиво. Якщо ж захотілося погурманити - обирайте найкращі лондонські ресторани. Тут для Вас готуватимуть шеф-кухарі із світовим ім’ям.