Про це сказано в повідомленні прес-служби облради.

Окрім того, депутати наполягають не притягувати до відповідальності бійців спецпідрозділу "Беркут", "Альфа" та внутрішніх військ.

Необхідно до 9 травня прийняти Закон про амністію та непритягнення до відповідальності бійців спецпідрозділу "Беркут", "Альфа" та внутрішніх військ, військовослужбовців, а також про гарантії непереслідування всіх учасників акцій протесту, захоплень адмінбудівель на сході країни з наступним їх роззброюванням. І в найближчі дні повинен бути оголошений Всеукраїнський референдум з двох питань: про державний устрій України з максимальною передачею владних повноважень у регіони та про державний статус російської мови, — сказано в зверненні депутатів.

Крім того, облрада вважає, що центральна влада всіх жителів Східної України записала в сепаратисти, терористи і російські диверсанти.

МВС України і деякі політики пішли ще далі, оголосивши про створення озброєних цивільних формувань для придушення протестувальників. Це рішення - за межею не тільки закону, а й здорового глузду. Київська влада намагається втриматися на крові - своїх опонентів і своїх прихильників, по суті - пов'язавши кров'ю всю країну,
— сказано в документі.

Читайте також: У Донецьку з’явиться сквер "Пам'яті загиблих бійців "Беркута"

Депутати наполягають на вирішенні конфлікту за допомогою діалогу та припиненні спецоперацій, щоб Україна стала країною, у якій комфортно та безпечно себе почуває кожен громадянин, незалежно від того, яку мову він вважає рідниою, у яку церкву ходить, кого називає героями і за кого голосує на виборах.

До слова, президія Луганської обласної ради вирішила провести засідання облради в п'ятницю в Старобільску (Луганська область) замість Луганська через можливу загрозу штурму проросійськими активістами.