"Заява заступника міністра юстиції України Юрія Іващенка від 9 жовтня 2013 року про те, що напередодні зупинки реєстрів представники Мін'юсту нібито провели зустріч з керівництвом "Арт-Майстер" та обговорили вирішення питання про заборгованість ДП "Інформаційний центр" перед нашою компанією, абсолютно не відповідає дійсності", - сказано в офіційній заяві компанії.

Читайте також: Доступ до держреєстрів коштував Мін'юсту понад мільярд гривень

"Навпаки, ще 23 вересня 2013 року керівництво "Арт-Майстра" зверталося безпосередньо до міністра Лукаш з проханням про зустріч і її особистому втручанні з метою врегулювання ситуації, але жодної відповіді не послідувало", - наголосили у компанії "Арт-Майстер".

Як відомо, 1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Держінформюсту призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

У четвер колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.