Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg.

"Хто б не прийшов до нас з мечем, той від меча і загине. Ми будемо воювати проти європейців, американців, росіян – кого завгодно. Якщо він поставить перед собою мету завоювати цей шматок землі, на якому повинні жити білоруси", – сказав він.

Лукашенко зазначив, що у Росії є дуже багато людей "які мислять імперськи і бачать Білорусь ні чим іншим, ніж північно-західним краєм".

"Ми на це даємо конкретну відповідь. Ми не будемо північно-західним краєм", – заявив він.

Також президент Білорусі висловив упевненість, що його країна ніколи не буде конфліктувати з Росією.

Лукашенко також вважає, що війна в Україні показала Росії, що в нинішньому світі просто так нападати на інші країни не можна.

"Цей конфлікт був корисний для Росії, якщо можна так сказати, тому, що Росія переконалася, що силою взяти, воювати небезпечно у зовнішньому світі. Більш того, неможливо", – сказав він.

У той же час Лукашенко висловив упевненість, що насправді Путін не прагне до відновлення імперії, але "якщо хто-то вже занадто буде зариватися", то йому доведеться за це відповісти.

Характеризуючи самого себе, Лукашенко заявив, що більше не є "останнім диктатором Європи".

"Є диктатори трохи гірші за мене, хіба ні? Я вже менше зло", – сказав він.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що до переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі обов'язково потрібно підключити США.