"Сьогодні у Венесуелі урочистий день, оскільки ми приймаємо Олександра Лукашенка і його сина Миколу", - сказав Чавес.

Після зустрічі Уго Чавес подякував Олександрові Лукашенку за візит до Венесуели, а також передав привітальні слова "працьовитому, скромному, веселому і героїчному" народові Білорусі. І підкреслив, що президентам належить розглянути безліч проектів, які вже реалізуються.

У свою чергу, Олександр Лукашенко запевнив, що всі домовленості, які були укладені Білоруссю та Венесуелою, будуть виконані достроково.

"Дехто почав сумніватися у серйозних перспективах співпраці Білорусі та Венесуели. Тут знаходиться мій син Микола, і це свідчить про те, що ми всерйоз і надовго заклали основи співпраці, і є кому перейняти естафету років через 20-25", - зазначив Президент Білорусі.

Окрім того, венесуельський президент запропонував сказати кілька слів і Миколі, однак він відмовився.

До речі, нещодавно ще 7 країн приєдналися до економічних та візових санкцій, введених ЄС проти Мінська. Серед них Хорватія, Ісландія, Сербія, Ліхтенштейн.

Ці країни візьмуть за основу рішення Ради ЄС від 23 березня. Згідно з документом, візові та економічні санкції розповсюджуються на майже 250 осіб, серед яких є і Президент Білорусі Олександр Лукашенко, а також близько 30 підприємств.