Більше того, Лутковська має намір подавати на Кужель до суду.

"Вона говорить про корупційні зв'язки. По-перше, це образливо з точки зору вчителів, які в принципі можуть і без корупційних зв'язків зробити будь-яку кар'єру. І оскільки я не є родичкою Олександра Лавриновича, такі висновки пані Кужель робить абсолютно даремно. У зв'язку з цим, я звернулася з позовом до суду з вимогою про спростування недостовірної інформації. Я зробила кар'єру в Міністерстві юстиції абсолютно самостійно", – сказала Лутковська в інтерв’ю "Главкому".

Поміж того, омбудсмен додала, що не вимагатиме від Кужель матеріальної компенсації.

"Жодна компенсація мене не турбує. Мене турбує питання спростування брехні тим же способом, яким вона була поширена. Хоча в принципі варто було подумати про компенсацію принаймні для тих учителів, які були ображені розмовами про те, що вони без корупційних зв'язків не зможуть коли-небудь зайняти відповідні посади", – каже омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель заявляла, що омбудсмена Лутковську призначили на її посаду нелегітимно.

Також опозиціонерка додала, що Лутковська отримала посаду нелегітимно.

"Людина, яка професійно непридатна, яка порушує закон про корупцію, бо вона була вчителькою, а стала замміністра тільки тому, що вона є сестрою дружини Лавриновича – міністра юстиції, після того була направлена в Європу, а після того корупційно призначена уповноваженою з питань захисту прав людини", - додала Кужель.