У п`ятницю у закритому режимі колегія суддів дослідила останній, засекречений том у справі політика. Він стосувався розслідування отруєння третього президента Віктора Ющенка. На черзі - допит підсудних.

“Наступна стадія - це допит підсудних, тобто допит Юрія Луценка і Леоніда Приступлюка. Я не знаю, до сьогоднішнього дня намірів свого підзахисного. Я не знаю наскільки він буде детально розповідати про те, що йому інкримінується і наскільки воно не відповідає дійсності”, - каже адвокат Ю. Луценка Олексій Баганець.

Адвокати Луценка після допиту проситимуть суд вислухати свідків від захисту. Адже під час засідання допитали лише свідків від держобвинувачення. Майже всі допитані, нагадаємо, не визнали провини Луценка. Відтак, справу можуть відправити на досудове слідство, про що заявляв і суддя Сергій Вовк.

“Підстава лише одна і ключова - це якщо не достатньо було зібрано доказів, і у суду немає чіткої позиції. У нього немає достатньої кількості доказів, необхідних суду для прийняття рішення по справі, для винесення вироку. Тому якщо цього недостатньо, то він направляє справ на досудове слідство. Втім, захист Луценка сумнівається”, - каже юрист Володимир Гаріпов.

Втім, адвокати Луценка хоч і вважають за необхідне відновити досудове слідство сумніваються, що суд піде на це. Особливо з огляду на швидкість розгляду справи - за тиждень суд вивчив всі 50 томів матеріалів справи. Допит Луценка заплановано на ранок 6 лютого.