“З владного кварталу приходять сигнали про підготовку голосування за прем'єрство Арбузова. Проект подання виготовили. Гроші на підкуп окремих "незалежних" депутатів виділили. Пару позарегіональних персонажів для прикраси майбутнього Уряду завербували”, - написав Луценко у Facebook.

На думку політика це свідчить про “повну відмову Януковича від політичного шляху розв’язання кризи в парламенті”. Якщо це станеться, то, за словами Луценка, Майдан “після повної мобілізації прийде до Януковича”.

“Уряд Арбузова стане похоронною командою української економіки. Він поставить режим у повну ізоляцію. Під таку команду сімейних казнокрадів кредитів не дасть ні Європа, ні (з великою вірогідністю) Росія”, - вважає екс-міністр.

На думку Луценка, якщо ж парламент “проковтне і це неадекватне рішення, він достроково припинить своє функціонування”.

Читайте також: Арбузов збільшив кількість працівників уряду

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Арсеній Яценюк заявив, що готовий очолити уряд, якщо всі інші посади в Кабміні займуть представники опозиції і парламент поверне Конституцію 2004-го року.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що Президент Віктор Янукович погоджується на створення коаліційного уряду, який повинен бути аполітичним.