"Я не збираюся нікому мстити і навіть ні на кого ображатися. Я залишаюся нормальною людиною, у якої немає образи ні на суд, ні на звинувачення. Але в цій справі повинна бути якась правова логіка", — сказав він.

За його словами, більше ніж за рік кримінального переслідування прокуратура не змогла знайти доказів вчинення ним злочинів на посаді міністра за чотири роки.

"Я не потребую жалості. Я нічого не прошу, навіть у суду. Я все одно виживу, скільки б мені не написали цих років я все одно вийду і залишуся таким, яким є. Прокуратура мене звинувачувала, що я не каюсь — так, я не каюсь. Я не бачу жодного злочину, який вчинив. Я не бачу підстав вибачатися і каятися. Мені багато за що є вибачатися політично, але юридичних злочинів я не скоював", — заявив він.

"У мене велике прохання, при всіх обставинах у цій країні і нелюбові до Луценка керівництва країни, все ж не засуджувати його за відзначення дня міліції", — заявив він, звертаючись до судової колегії.

"Якщо все інше є фантазії, вигадки і нечистоплотне шулерство Генпрокуратури, то це буде підлим стосовно всієї міліції", — сказав екс-міністр.

"По суті, це є забороною одній єдиній людині святкувати професійне свято. Генпрокуратура може святкувати і співати "Мурку" ввечері, пожежники можуть це робити, СБУ може, і лише в міліції це заборонено", — підсумував Луценко.

Нагадаємо, сьогодні захисники переконували Феміду виправдати колишнього урядовця. Адвокати наполягали: у діях Луценка не було злочинної змови та перевищення службових повноважень. Наступне судове засідання відбудеться вже завра.