"Пане генеральний прокурор, звертаюся до вас з тим, що інформація щодо нібито часткового визнання Юрієм Луценком своєї провини, категорично не відповідає дійсності. Ця брехлива вигадка, запущена вашим заступником Ренатом Кузьміним, не грунтується на реальності моєї позиції, як підсудного", — зазначає у листі екс-міністр.

При цьому він наголошує, що під час дебатів у суді дослівно заявив:

“Я не потребую жалості. Я нічого не прошу, навіть у суду. Я все одно виживу, скільки б мені не написали цих років, я все одно вийду і залишуся таким, яким є. Прокуратура мене звинувачувала, що я не каюсь - так, я не каюсь. Я не бачу жодного злочину, який вчинив. Я не бачу підстав вибачатися і каятися. Мені багато за що є вибачатися політично, але юридичних злочинів я не скоював”, — говорив він.

Екс-міністр зауважив, що чергова неправдива інформація про нього є спробою замаскувати повний розвал у суді "сфальсифікованої під керівництвом Рената Кузьміна кримінальної справи".

"Вигадана так звана злочинна змова міністра з водієм, як і не менш неймовірне злочинне святкування офіційного Дня міліції, не підтвердилися ні свідками, ні експертами, ні документами у справі. За таких обставин я розглядаю поширення керівництвом Генеральної прокуратури України цих брехливих тверджень щодо мене як тиск на суд на стадії винесення вироку, як акт політичної помсти та намагання неправовими методами зберегти давно втрачене обличчя Генеральної прокуратури в очах суспільства", — заявив у листі Луценко.

Нагадаємо, вирок у справі Луценка оголосять 27 лютого.