"Так, у Третьякова, як і у мене, є хвіст. Але, скажіть, коли Ющенко звільнив свого помічника Третьякова, і відразу зателефонував прокурору і наказав заарештувати, Третьяков, що пішов до синіх? Він колись спонсорував хоч один недемократичний проект, йшов на протилежну сторону? Помилявся? Так! Але хто у нас не помилявся. (…) У нього є право голосу, ми ж не можемо його використовувати як дійну корову. Але він має не більше впливу, ніж той же Стецьків ", — аргументує екс-глава МВС у відеоінтерв'ю "Публічним людям", пише "Українська правда".

Окрім того, Луценко розповів, що поруч нього є багато молодих нових партій, які "роблять чисті нові хлопці".

Читайте також: Луценко до Януковича: Не боїтесь Путіна - не бійтесь і Тимошенко

"(Вони) правильно будують партійну структуру, але ніяк не можуть впливати на українську політику. Ніяк, тому що у них немає більше 10 тисяч. А українська політика є спочатку дуже дорогою. І не маючи ресурсу, ми можемо бути лише кухонними говорилками. Я вважаю, що цим не допоможу країні", — додав він.

До слова, на думку екс-міністр внутрішніх справ Юрія Луценка, вже восени українці мають шанс повернутися у свій європейський дім після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.