"1. Апріорі програшним є варіант 1999 року, коли у друге коло президентських виборів було виведено зручного для влади опонента, який в принципі був здатний Об'єднати союзницький потенціал голосів.

2. Варіант 2009 року, коли результатом нещадної війни демократичних лідерів між собою стало розчарування виборців і поразка розпорошених демократичних сил у другому турі виборів.

3. Єдино можливий в українських реаліях переможний варіант - угода про підтримку єдиного кандидата від демократичних сил. Перевірено в 2004-му році. Повинно бути зроблено в 2015 році", - пояснив Луценко.

На думку екс-міністра, позитивним аспектом на цих виборах була демонстрація самостійного та не прогнозованого волевиявлення значної частини демократичного електорату Галичини і Києва.

"Їх голосування на користь радикальної "Свободи" означало не тільки ляпас по морді владному Хаму за приниження України, але й те, що люди позбавили партійну аристократію монополії на розробку політичних сценаріїв", - пояснив Луценко.

До слова, дружина засудженого екс-глави МВС України Юрія Луценка Ірина заявила, що лікарі виявили у екс-міністра хвороби серця.