"Хочемо повернути Україну на цивілізаційний європейський шлях розвитку — не біймося на своєму, хай навіть мікроскопічному, місці діяти хай з малесеньким результатом, але у правильному напрямку. Користуючись нагодою, поки ми з вами разом, дозволю собі застосувати викладені вище три принципи в реалі. Отже, тут і зараз ми об’єдналися, не допускаємо брехні і не боїмося дивитися в очі правді. Що в результаті?" — сказав Юрій Луценко, виступаючи з останнім словом на судовому розгляді його апеляції на вирок Печерського райсуду Києва.

За його словами, якщо правдиво відповісти на це питання, то можна усвідомити, що головний наш ворог — не Віктор Янукович і Партія регіонів.

"Це — наслідки. Я б навіть сказав — бородавки, які не так вже й важко видалити при першій нагоді. Я думаю, що головний наш ворог — зневіра, відчуття, що всі зусилля даремні, що всі дороги замкнені грошима і силою яничар. Цей самогіпноз, самоотруєння, самодемобілізація — головна перешкода до відродження України", — сказав Юрій Луценко.

Екс-міністр також додав, що у об’єднаної опозиції є шанс перемогти на виборах у Верховну Раду на базі "Батьківщини" під керівництвом колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

“Унікальність Юлії Тимошенко — в її харизмі і незламності у виконанні своєї місії. Як і всі політики, вона вимушена користуватися фінансовою підтримкою бізнесу. Але вона — єдина, хто при цьому веде самостійну, власну політику, хто слідкує за реакцією не спонсорів, а виборців. І в цьому — шанс середнього класу на виконання нереалізованих сподівань його Помаранчевої революції", — підкреслив Юрій Луценко.

Як відомо, сьогодні в Апеляційному суді Києва тривають дебати у справі Луценка. Зараз судді пішли до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.