З 20-го квітня нову реформу патрульно-постової служби починають випробовувати у місті Лева. Кожному, хто захоче стати поліціянтом, треба буде пройти 5 кіл випробувань. Перше стартувало сьогодні. Найскладнішими будуть фізичний відбір та медогляд.

Перед входом у палац Потоцьких — нові "залізні коні" майбутніх охоронців порядку. Співбесіду проводить сама заступниця міністра МВС Ека Згуладзе. Щоправда, не державною мовою, хоча вимога до кандидата — ідеальне знання української.

Свою долю у новій поліції хоче випробувати і теперішній міліціонер Роман. І розуміє, що нове керівництво від старого відрізнятиметься. Відбирають тих, кому від 21 до 35, хто добре знає правила дорожнього руху та має водійські права.

Читайте також: Американці привезли свою техніку на Яворівський полігон

На презентацію нової реформи міністр МВС Арсен Аваков спізнився. А під час самої презентації обмовлявся за Фройдом.

За таку роботу рядовим поліціянтам обіцяють зарплату в 8 -10 тисяч гривень. Ека Згуладзе хоче повернути довіру до правоохоронців. А на прикладі жорстокого вбивства дільничного на Львівщині показала, як українці ставляться до міліції зараз.

Нагадаємо, що з 20 квітня 2015 року розпочався набір кандидатів на навчання до новостворюваних підрозділів патрульної служби міст Львова та Одеси.

Конкурсний набір триватиме до 13 травня 2015 року. Всі бажаючі можуть заповнити електронну анкету на сайті МВС.