"Учора лідер так званих українських комуністів, а насправді — продажних шкур і зрадників й колабораціоністів товариш Симоненко лив крокодилячі сльози і розповідів, як вбивають людей. А чому ти сьогодні мовчиш, коли наших бійців вчора убили? Чому ні ти, ні регіонали не кажете жодного слова співчуття?" — обурився Ляшко із трибуни ВР.

Він звернувся до міністра оборони із проханням рекрутувати Петра Симоненка і главу фракції ПР у Раді Олександра Єфремова рекрутувати і відправити на фронт.

Тільки зброю не давати, бо вони здадуть її ворогу у першому бою. І нехай там грохнуть того мордатого Симоненка і щоб над ним ніхто не плакав. І тоді, можливо, вони зрозуміють, що відбувається в Україні. Коли наших 20-літніх хлопців підло із засідки убивають із гранатометів. А ті виходять і розповідають, що там, бачте, "мирних громадян" убивають. Що це за мирні громадяни з гранатометами і переносними ЗРК?
— продовжував лідер Радикальної партії.

Ляшко вважає, що аби здолати ворога в Україні — терориста, який "Донбас перетворює на 2-гу Чечню", потрібно спершу вичистити ворога із Верховної Ради.

Бо вся зрада розпочинається із Верховної Ради. Це ті сволочі комуністи, які підтримують ворогів і не голосували за одне рішення на підтримку армії. І цих паразитів треба винести звідси на вилах і обміняти на наших солдат, Симоненка — на 40 заручників, які зараз сидять у Слов’янську. — каже нардеп.

Він також заявив, що комуністів не беруть у заручники, бо вони допомагали проводити псевдореферендум і підтримують диверсантів. Тому він вимагає у ГПУ негайно звернутися до суду про заборону КПУ. Він також просить ГПУ внести подання про притягнення до кримінальної відповідальності Петра Симоненка, Олега Царьова, Володимира Олійника й інших зрадників.

Нагадаємо, вчора спікер ВР Олександр Турчинов заявив, що звертатиметься до Міністерства юстиції щодо співучасті представників КПУ в організації терористичної й сепаратистської діяльності. А при наявності доказів подати до суду матеріали щодо заборони Компартії в України.