Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"В Іловайську зараз частини батальйону Нацгвардії "Донбас", батальйону МВС "Дніпро", батальйону МВС "Херсон", батальйону МВС "Світязь" і батальйону МВС "Миротворець", а також зведена рота 93 і 17 бригади ЗСУ. Військ достатньо, щоб утримувати місто", - написав Семенченко.

"Я не буду тут обговорювати рішення, які можна прийняти, з двох причин: оперативне командування групуванням - генерал Х., командування батальйону я передав начальнику штабу відразу після того, як вибув з ладу. Всі варіанти, які я буду писати, або ви мені будете радити, відразу стануть відомі противнику. Скажу єдине - знищити війська на дорозі набагато легше, ніж в укріпленні, де вони знаходяться", - наголосив комбат.

Також Семенченко попросив людей стримувати свої емоції.

"Я звертаюся до Вас з проханням перестати істерити. Бідні хлопчики не протримаються до ранку - брехня. У них скінчилося все - вода, продовольство, патрони - брехня. Так, є люди слабкі духом...", - зазначив він.

"Я розумію Володю Парасюка, який "в такому пеклі ще не був". А ми були. Лисичанськ, Попасна, перший Іловайск - все це позаду. І Володя освоїться. Тримайся, брат. Зараз головне припинити істерики, в тому числі й бійцям", - звернувся командир.

Окрім цього, він повідомив про внутрішню ситуацію в АТО.

"Миротворець" тримається молодцем. Батальйон "Херсон" втратив командира, "Донбас" взяв його під своє крило, батальйон "Світязь" - були проблеми з управлінням - вирішили, батальйон "Дніпро" - тримається", - наголосив Семенченко.

Окрім усього, комбат "Донбасу" додав, що "зараз все залежить від командування АТО і міністра оборони".

"На них і треба тиснути. Як варіант, всім підключити Президента. Якщо до 14:00 не буде руху військ, треба починати пікетувати Міноборони. Пишіть на сторіночку Міноборони та Президента, він реально може їх змусити", - зазначив Семенченко.

Як відомо, у зоні АТО під Іловайськом Донецької області 25 серпня загинули командир батальйону "Херсон" Руслан Сторчеус і його водій Олег Пєшков.