Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зловмисників затримали під час отримання вогнепальної зброї (5 пістолетів "ПМ"), яку вони планували використати для нападів на місця базування українських добровольчих батальйонів, а також на керівників організацій, які надають допомогу бійцям, задіяним в АТО.

Затримані також виготовили саморобні вибухові пристрої для вчинення диверсій на одному з об’єктів залізничної інфраструктури для перешкоджання пересуванню особового складу та військової техніки ЗС України.

У помешканні одного зі зловмисників правоохоронці вилучили складові елементи саморобних вибухових пристроїв, гранату РГД-5 та набої до пістолета.

Координували дії терористів, а також фінансували їх з Москви особи, які є підконтрольними очільнику Ліберально-демократичної партії Росії Жиріновському.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, днями бійці СБУ вилучили в одній з Київських типографій тираж екстремістських агіток. Дві тисячі екземплярів щойно надрукованої газети "Робочий клас" правоохоронці зняли прямо з конвеєру.