За ними йдуть колишні працівники Державної фіскальної служби, на третьому місці – співробітники органів внутрішніх справ. Про це заявила директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко. Більшість позовів нині розглядають суди у Київській, Черкаській та Львівській областях. Двох люстрованих Феміда вже поновила на посадах. Але рішення оскаржують в Апеляційному суді. Крім того, за словами Козаченко, самі судді всіляко намагаються перешкоджати люстрації – справи здебільшого затягують. І роблять все щоб їх також не люстрували.

Більшість справ, це більше 50%, взагалі зупинені суддями до того часу як Конституційний суд розгляне питання щодо конституційності деяких положень закону. Мінюст вважає таке зупинення справ неприпустимим, - каже Тетяна Козаченко.

Заповнюючи декларацію судді пишуть, що на них заборони люстраційного закону не поширюються. Чорним по білому написано в законі що цих людей потрібно звільняти. Брешуть, порушують, перекручують аби якимсь чином себе захистити. Ну не пройде воно їм звичайно, - заявив член Громадської ради з питань люстрації при Мін'юсті Карл Волох.