Про це вона написала у Facebook.

Зокрема Ірина Геращенко, Микола Томенко та інші депутати відвідали Соснівський РВВС у Черкасах.

“Сюди було доставлено 19 людей. Затримано 6, вони вже в ізоляторі . Це Краснянчук, Хаджинов, Мартиненко, Хвостенко,Колодій, Кирилюк. Зараз ідемо в ізолятор. 6 затриманих - в лікарні. 7 - начебто випущено”, - повідомила депутат.

За її словами, усі затримані хлопці – “живі здорові і в доброму гуморі”.

Окрім того, депутати зустрілися з батьками тих, кому суд уже присудив два місяці арешту.


“Серед хлопців - інвалід другої групи, в якого видалена частина шлунку, студент. Сам ректор його вузу готовий взяти хлопця на поруки. Владислав Компанієць просто спостерігав за подіями біля облради і його загребли разом з іншими перехожими. Готуємо з батьками апеляцію щодо затримання хлопців”, - зазначила Геращенко.

"Це моя найскладніша поїздка в Черкаси. Після лікарень, райвідділків, ізолятору тимчасового утримання, журналістів - ще маленька квартира в типовому панельному будинку , куди набилося повно людей. Хлопці - школярі і студенти - та їх батьки розповідають мені про свою страшну суботу, 25 січня. Вони дуже далекі від політики і в той вечір йшли центром міста. На них налетів беркут, малих били головою об дерево, клали на підлогу, піддали дубинами в машині і в Соснівському райвідділку. А ще трохи помародерствували: забрали телефони, гроші (53 гривні), цигарки. Це - перша зустріч хлопців з міліцією, з "дорослим життям". Попри заяви, що вони школярі, їм не дозволили зателефонувати мамам, а потім, наступного дня відмовилися знімати побої і давати в лікарні довідку, що їх побила міліція”, - розповіла Геращенко.


Вона заявила, що депутати братимуть “свідчення про кожного, кого катувала міліція”.

Нагадаємо, в ніч з 25 на 26 січня у центрі Черкас бійці спецпідрозділу "Беркут" затримали кілька десятків людей із новостворених загонів самооборони та пересічних черкащан. Спочатку намагалися напасти "тітушки", після того, як їх відігнали - на українців безпідставно напав "Беркут". До Соснівського райвідділку забрали багато непонолітніх.