Зокрема, членами уряду народної довіри не можуть бути учасники списку сотні найбагатших людей України і керівники органів виконавчої влади або працівники Адміністрації Президента, що займали ці посади з початку 2010 року.

Про це йдеться в заяві Кола, переданій агентству "Інтерфакс-Україна".

Серед інших вимог досвід роботи в галузі мінімум 7 років, за винятком МВС, СБУ, Міноборони, досвід роботи на керівних посадах мінімум 5 років і непричетність до порушень прав людини і відсутності інформації про корупційну діяльність.

"Ми перевіримо за цими критеріями кожного конкретного кандидата, якого запропонує нова парламентська більшість, і доповімо вам про результати. Кожен член уряду повинен отримати схвалення Майдану", - йдеться документі.

За словами представника секретаріату Кола народної довіри Валерія Пекаря, в ньому представлені ключові організації Майдану, що є найбільш потужними, відомими і авторитетними.

Представник Автомайдану Сергій Поярков додав, що крім нього у Коло також входять Ольга Богомолець від медиків Майдану, Дмитро Ярош від "Правового сектора", владика Стефан від духовної ради Майдану, Олег Михнюк від воїнів-афганців, Володимир В'ятович від "Громадського сектора", Руслана Лижичко та Святослав Вакарчук.

"Коло народної довіри - це не керівний орган Майдану. Це, умовно кажучи, посередник між Майданом і менеджерами, яких народ буде наймати", - пояснив владика Стефан.

Представники Кола наголошують, що список його учасників не остаточний, він буде розширюватися, і його члени самі не претендують на якісь посади.

"Ми вимагаємо не просто уряду, а уряду народної довіри. Такий уряд має бути сформований з визнаних професіоналів, з незаплямованою репутацією, а не партійних функціонерів", - підкреслюється в заяві Кола.

Учасники Кола також повідомили, що в понеділок пізно ввечері провели багатогодинну зустріч з в.о. міністра фінансів Юрієм Колобовим, з його ініціативи, щоб простежити за процесом передачі влади.

Учасники відзначили, що вони залишилися задоволені підсумками зустрічі, підкресливши готовність глави Мінфіну детально обговорювати найбільш складні питання.

Пекар відзначив, ситуація складна, але в разі ефективної роботи країна може уникнути дефолту.