"Дійсно мільйон осіб може підпадати під цей процес. Але закон передбачає чіткі етапи перевірки. У першу чергу перевіряються вищі посадові особи, ті особи, які займають посади у міністерствах і відомствах, особи, які займали посади міністрів, заступників міністрів, керівників вищих виконавчих органів, правоохоронці", - сказав Петренко у студії Телеканалу новин "24".

Читайте також: Закон про вибори – недосконалий, можливий підкуп виборців, — Петренко

"Будь-яка особа, яка йду у виконавчі органи, або місцеві органи самоврядування мають пройти майнову перевірку. Це дуже правильно. Це та новація, яка не дасть потім можливості говорити, що у нас є державний службовець, районний прокурор чи керівник райдержадміністрації бідний, як церковна миша, а в його родичів величезна кількість майна", - додав урядовець.

Читайте також: Люстрація не буде торкатися пересічних українців, — Петренко

Він наголосив, що звільняти зараз будуть лише найвищих керівників часів Януковича.

"Тому перевірку будуть проходити усі особи, які хочуть займати посади на різних рівнях державних органів. А що стосується звільнення і люстрації шляхом звільнення вона зачепить у першу чергу тих керівників, і тих осіб, які займали вищі керівні посади у попередньому уряді режиму Януковича", - сказав Петренко.