Mazda2

Компактний хетчбек оформили у фірмовому стилі Kodo — як останню "трійку" та "шістку".

Автомобіль помітно виріс у всіх напрямках. Зокрема, довжина перевалила за 4 метри, а колісна база сягнула майже 2,6 метра – це показник моделей "Це-класу". Завдяки цьому всередині стало просторіше, а в багажнику побільшало корисного місця.

Тим не менше, новинка значно легша від попередниці. Базова версія важить близько 900 кг — це один з найкращих показників у класі. У салоні з'явилась нова мультимедійна система з сенсорним управлінням від "трійки", аналогічна панель приладів, а ще – проекційний дисплей під вітровим склом.

Орієнтовна ціна базової "Мазди 2" – 16 тисяч євро.

Volkswagen Passat

До України седан та універсал восьмого покоління приїдуть наступного року.

Ззовні новинка кардинально не відрізняється від ще актуальної моделі. Дизайнери трохи примружили передні фари та решітку радіатора у стилі Passat CC, а задню світлотехніку наче запозичили в Audi A4. Відтепер вона буде виключно світлодіодною.

Сконструювали авто на модульній платформі MQB, яка дозволила знизити споряджену масу на 85 кг, а також серйозно зекономити на розробці авто. Також новинку пропонуватимуть у гібридній модифікації GTE. При потужності 218 сил авто споживає лише 2 літри бензину на "сотню" і може проїхати до 50 кілометрів у суто електричному режимі.

У Європі за базовий Volkswagen Passat проситимуть від 26 тисяч євро.