Болід розробили на базі дорожнього суперкара MP4-12C і оснастили тим же 3,8-літровим двигуном з двома турбінами. Щоправда, аби авто відповідало вимогам категорії GT3, потужність агрегату зменшили зі стандартних 600 до 500 к.с. Окрім цього, за словами конструкторів, така дефорсація зробила авто більш збалансованим.

"Рішення брати участь у перегонах FIA GT було доволі легким. Достатньо було поглянути на дорожній суперкар і все одразу стало зрозумілим - якщо не ми, то хто-небудь інший зробить на його базі гоночний болід. Краще це будемо ми", - каже генеральний директор McLaren Group Мартін Вітмарш.

MP4-12C GT3 цікавий тим, що майже повністю спроектований у віртуальному середовищі. Аеродинаміку розробляли за допомогою методів обчислювальної гідродинаміки, керованість доводили на комп'ютерному симуляторі.

Новий McLaren стане першим автомобілем класу GT3 з карбоновим корпусом. Його маса - всього 75 кг. Знизити загальну вагу допомогла і нова секвентальна коробка передач зі шістьома ступенями.

"Ми намагались створити авто з якомога легшим управлінням. В принципі, такими ж прагненнями ми керувались і при розробці дорожнього суперкара", - каже головний випробувач McLaren Кріс Ґудвін.

Дебют автомобіля відбудеться в Іспанії на перегонах на витривалість Blancpain Endurance Series. Потім модель покажуть на автодромі Сільверстоун, 24-годинних перегонах Spa та на фестивалі швидкості в Гудвуді. За кермом боліда буде португалець Альваро Паренте. Гонщик вже встиг випробувати авто на треку в Портімау.

"Перші враження - позитивні, авто трохи нагадує болід Формули-1. Так, суперкар важчий і менш жвавий, але загалом макларенівці все зробили правильно", - каже гонщик Альваро Паренте.

До початку сезону перегонів 2012 року британський виробник випустить всього 20 гоночних автомобілів. Усі екземпляри вже замовили приватні команди. Перші дорожні MP4 надійдуть до продажу вже влітку. McLaren планує випустити до 1000 суперкарів цьогоріч.

З наступного року запрацює ще один завод компанії, в який, до слова, вклали майже $70 млн. За попередніми підрахунками, це дозволить збільшити виробництво до 4000 автомобілів. McLaren MP4-12C продаватимуть 35 дилерів у всьому світі. Вартість суперкара - $280 000.