"Всі ці п'ять років моє ім'я не сходило зі шпальт видань, у тому числі завдяки розробкам відомих політтехнологів, які не могли не використати такий розкручений "негативний ресурс" у політичній гризні", - зазначив Медведчук.

"Не думаю, що в Україні є ще один політик, який би випробував на собі всі принади тези "політика - це брудна справа". Щодо мене, коли кожен цебер бруду щедро винагороджувався, стояла ціла черга бажаючих це зробити", - заявив екс-чиновник.

"Чи повертаюся я в політику? Звичайно ні! Я не хочу сьогодні повертатися в цей бруд. Політика - це боротьба за владу. Я не хочу "за владу". Я бачив її з усіх сторін. Марно намагався зробити її краще або хоча б більш привабливою", - йдеться у статті Медведчука.

"Туди сьогодні йдуть ті, для кого цей бруд просто лікувальний, хто примудряється завдяки йому жити безбідно. Для того щоб боротися за владу, треба говорити, що борешся за демократію і добробут народу - такі тепер правила гри", - зазначив він.

"Звичайно, мене змушує задуматися той факт, що навіть гіпотетичне моє повернення в політику продовжує викликати відомий зубовний скрегіт і мимовільне спорожнення сечового міхура у деякого, хто прикидається політиком", - додав він.