Акція розпочнеться об 11:00 під стінами кримського парламенту під гаслом "Збереження територіальної цілісності України і недопущення ухвалення Верховною Радою АРК рішень, спрямованих на дестабілізацію ситуації в автономії".

Представник Меджлісу Заїр Смедляєв повідомив, що голова ВР Криму Володимир Константинов ухвалив рішення про скликання позачергової сесії місцевого парламенту "під тиском внутрішніх і зовнішніх сил, які виношували ідеї відриву Криму від України".

За словами Смедляєва, лідер Меджлісу Рефат Чубаров звернувся до керівництва парламенту Криму з пропозицією скасувати позачергову сесію й уникнути таким чином рішень, які можуть загострити громадсько-політичну ситуацію на півострові.

Паралельно, сьогодні на мітинг біля стін місцевого парламенту збираються прихильники радикальних проросійських організацій.

Учора вони вивісили на фронтоні Верховної Ради АРК російський прапор і намагалися збити звідти герб України.

Як відомо, раніше голова комітету Держдуми РФ зі справ СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький заявив, що Держдума може розглянути питання про приєднання Криму до Росії.