Саакашвілі заявив, що наші народи з’єднані кровними узами, адже багато офіцерів-грузинів прийняли українське громадянство і зараз воюють в зоні україно-російської війни.

Екс-президент підтвердив, що з ним вели переговори щодо посад в українському уряді.

Мені як колишньому Президенту Грузії ще свою державу треба рятувати. Думаю ті виклики, які в України ще попереду, вже виникли у Грузії. Я дуже хочу допомогти Україні. Але мушу допомагати Грузії. А допомагаючи Грузії, я допоможу і вашій країні, - розповів Саакашвілі.

Він додав, що Україні необхідні численні реформи та очищення влади.

Будь-які залишки старого держапарату – це потенційно 5 колона. Росія дуже багато втратила в результати Майдану. У вас громадяни РФ очолювали Міноборни, СБУ. Але вони зроблять те, що зробили в Грузії – перелаштуються. Знову прийдуть з великими грошима купувати медіа, політиків, - переконаний екс-президент Грузії.

Президенту Порошенкові, каже Саакашвілі, зараз дуже не легко.

Я був на його місці. Я знаю що це таке прокидатись зранку і чути, що загинули ще 3 твої громадяни. Повірте, це великий тягар. Це горе не лише їхніх сімей, а цілої країни, - наголосив Саакашвілі.

За його словами, позитивним фактом є те, що Ангела Меркель змінила свою позицію в україно-російському питанні.

В мене були розмови з нею. Вона думає, що сама дійшла до зміни своїє позиції, але насправді з нею добре попрацював Порошенко. Вона розуміє історичну вагу цього моменту, - розповів колишній Президент.

Він додав, що справи Росії погіршуються з кожним днем. Так, зупинка будівництва Південного потоку - це стратегічна поразка Путіна. Окрім того, рубль знижується, падає й ціна на нафту.

У Росії погані справи. Головне зараз вистояти. Якщо вистоїть Україна, то всі ми вистоїмо. - переконаний Саакашвілі.