"Передбачаю, що з вірогідністю 100% комуністи на сесії Сумської міської ради 27 лютого підніматимуть питання по "охтирській ленініані", у тому числі, і по моїй позиції відносно всього цього", - написав Геннадій Мінаєв на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що ця сесія господарська, тому, якщо прозвучить хоч одне слово на цю тематику, то він поставить на рейтингове голосування і своє питання.

Виглядатиме воно так: "Чи підтримуєте Ви позицію міського голови міста Суми Геннадія Мінаєва і чи готові Ви проголосувати за такі рішення Сумської міської ради: 1. Про демонтаж бюста Леніну біля БК "Хімік" і встановлення замість нього бюста Почесному громадянинові міста Суми, незмінному впродовж багатьох десятиліть директору ВО "Сумихімпром" – Кравченко Олександру Йосиповичу? 2. Про демонтаж пам’ятника Леніну у районі Хіммістечка (Дуровщина) і переплавці його в пам’ятник засновнику міста Суми Герасиму Кондратьєву з встановленням останнього на початку вулиці Кирова з подальшим перейменуванням вулиці Кирова у вулицю Герасима Кондратьєва?".

Нагадаємо, працівники міліції почали кримінальне провадження проти свободівця Ігоря Мірошниченка, який разом з десятком активістів зруйнував пам’ятник Леніну у місті Охтирка на Сумщині.

Голова Сумської міської ради Геннадій Мінаєв висловив своє ставлення щодо знесення пам’ятника Леніну в місті Охтирка.