Про це йдеться в заяві мера Запоріжжя Олександра Сіна, текст якої оприлюднений на сайті мерії.

Мені надійшла інформація про заплановане на найближчі дні силове захоплення влади в місті з залученням озброєних бойовиків, проплачених псевдоактівістів і відсторонення від виконання обов'язків депутатів міської ради, виконкому міськради і мене, як міського голови. Це підтверджується розв'язаною безпрецедентною інформаційною війною, що дискредитує законно обрану легітимну міську владу. Така кампанія побудована на брехні, наклепах і бездоказових звинуваченнях,
— вказано у документі.

Згідно з текстом заяви, організаторами та замовниками цих провокацій виступають донецькі фінансові клани, які увійшли в змову з окремими представниками запорізького бізнесу. "Їхньою метою є дестабілізація ситуації в місті, встановлення контролю над міським бюджетом, засобами комунальних підприємств, розпорядження міським майном і землею", - заявив Сін.

Мер міста також просить вважати цю заяву офіційним зверненням до міністра внутрішніх справ України, голови Служби безпеки України, начальника Головного управління МВС України в Запорізькій області, начальника у управління СБУ в Запорізькій області.

До слова, сьогодні кількасот людей провели біля будівлі Вінницької ОДА два мітинги, після чого перемістилися до міського відділення міліції.