Також вона наголосила на терміновій необхідності ефективного контролю на українсько-російському кордоні для ефективної реалізації режиму припинення вогню, повідомив офіційний речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

За його словами, в телефонній розмові Меркель привітала мінські домовленості про імплементацію перемир'я, передає агентство dpa.

Крім того Меркель схвально відгукнулася про ухвалення Верховною Радою закону про майбутній спеціальний статус для окремих територій Луганської та Донецької областей, а також закону про амністію,

Водночас, як стверджується на сайті глави держави, співрозмовники погодилися, що лише після виконання положень Мінського протоколу про мирне врегулювання від 5 вересня та меморандуму від 19 вересня усіма сторонами можна констатувати прогрес у мирному врегулюванні.

Як відомо, 22 вересня Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України.