Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав в інтерв’ю інформагентству Associated Press, передає "Укрінформ".

Для того, щоб створити розкол у єдиній позиції держав-членів ЄС, щоб послабити санкції, а також порушити єдність між Сполученими Штатами Америки та Європейським Союзом,
— зазначив український прем’єр.

У цьому зв'язку Яценюк закликав Захід зберегти єдність щодо надання допомоги Україні в протистоянні російській агресії, що, за його словами, може стати "спільним успіхом усього вільного світу".

Яценюк також заявив, що Путін має плани ліквідувати Україну як незалежну державу та може піти на новий наступ на сході для досягнення цієї мети. Прем'єр-міністр України, крім того, зазначив, що Росія ніколи не була зацікавлена в деескалації конфлікту в Україні, навіть коли заявляла про підтримку мирної угоди, досягнутої в лютому цього року в Мінську.

Читайте також: Байден вимагав у Яценюка приборкати Коломойського, — нардеп

Він також розповів про реформи, які уряд запроваджує в країні, а також про зусилля в боротьбі з корупцією.

"Кілька років тому ми мали територію. Сьогодні ми маємо країну - незалежну країну, яка бореться за свободу", — наголосив Арсеній Яценюк.

Додамо, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, Володимир Путін може обрати або співпрацю з Заходом, або подальшу конфронтацію і поглиблення ізоляції.