"Яка справжня мета референдуму? Приховати злочини скоєні терористами та допомогти уникнути відповідальності через механізми референдуму", - цитує Порошенка його прес-служба.

Політик переконаний, що "референдуми" на Донбасі кардинально відрізняються від кримського. За його словами, кримський референдум був проведений під охороною російський спецпідрозділів, "оскільки необхідно було легітимізувати агресію російських військ у Криму".

За словами Порошенка, на сході України агресії російський військ не спостерігається, а представників регулярних спецпідрозділів РФ замінюють найманцями із Росії. Він додав, що сьогодні цьому є докази.

Порошенко підкреслив, що Росія не заважає цьому процесу, а навпаки сприяє перетину через державний кордон України вантажам зі зброєю.

Зазначимо, у МЗС України вважають, що "референдум" на Донбасі є незаконним і слугує намаганням приховати реальні настрої в суспільстві. За даними МЗС, переважна більшість (70%) населення у східних областях України віддає перевагу єдиній державі і лише 18% підтримує від’єднання регіону від України.