“Нам вдалось уникнути в економічній сфері дкефолту, банкрутства держави. Всі соціальні виплати, повністю всі пенсії і заробітні платні, всі соціальні стандарти виплачуються”, - сказав прем’єр сьогодні на засіданні Верховної Ради.

Яценюк зазначив, що за період роботи нового уряду Україна отримала допомогу від західних партнерів, зокрема, від МВФ, Світового банку, ЄБРР, урядів США, Канади та Японії, Європейського Союзу. “Це дало можливість Україні далі платити людям і не впасти в дефолт, в економічну прірву, з якої треба виходити не роками, а десятками років”, - наголосив він.

В рамках нашої програми по економічній стабілізації країни ми змушені були йти і будемо іти далі на непопулярні кроки в короткостроковій перспективі, але на вкрай неообхідні заходи, які не робились в Україні останні 20 років,
- зазначив прем’єр-міністр.

“Але щоб вилікувати хворобу економічної розрухи, хворобу економічного банкрутства потрібно пройти через складні, але правильні заходи заходи економічної стабілізації. Уці таблетки дуже кислі, дуже гіркі, але їх треба використати для того, щоб наш український економічний організм був сильний, живий і здоровий”, – зазначив Яценюк.

За словами глави Кабміну, уряд прийняв рішення про одне з найбільших скорочень органів державного апарату: на 25% скорочено кількість посад і врізано фінансування. Він наголосив, що кошти переводяться на найбільш нагальні потреби – соціальні виплати і підтримка життя в областях.