Про це він сказав, відкриваючи перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності в Києві.

"Ми готові до діалогу, ми готові всіх почути, але для того щоб почути людей, не потрібно стріляти, не потрібно грабувати, не потрібно захоплювати будівлі. Ми відкриті до діалогу. І парламент, і Кабінет Міністрів готові до системних змін в системі управління", - сказав в.о. президента.

За його словами, українська влада готова обговорювати реальні конкретні пропозиції.

Але ті, хто зі зброєю в руках намагається вести війну проти власної країни, ті, хто зі зброєю в руках намагається диктувати волю іншої держави, - щодо тих ми будемо вживати заходи відповідно до чинного законодавства і Конституції, вони будуть відповідати перед законом. Ми не дозволимо тероризувати і шантажувати як Донецький і Луганський регіони, так і всю Україну,
- запевнив Турчинов.

Він наголосив, що антитерористична операція відбувається саме для захисту мирних громадян східних регіонів, де загострюється криміногенна ситуація.

Читайте також: У Раді створили об'єднання "За мир і стабільність"

"Дуже швидкими темпами руйнується економіка цих регіонів, зупиняються підприємства, люди відчувають себе беззахисними… Під гаслами федералізації відбувається дуже швидка криміналізація цих регіонів. Терористичні угруповання захоплюють адмінбудівлі, вбивають українських патріотів, викрадають і катують людей. Це реалії, з якими зіткнулася наша країна", - зазначив Турчинов.