Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Коммерсант".

"Я вважаю, що ми перебуваємо в стані холодної війни з США. Це сталося після того, як Вашингтон заявив, що переходить до стратегії стримування Росії. Класичний рецепт холодної війни - стримування та ізоляція", - сказав російський чиновник.

Голова комітету Держдуми також додав, що, мовляв, з боку Європи бачить символічні жести, "які покликані швидше заспокоїти американців, ніж реально зрушити щось на європейському континенті".

Щодо укріплення позицій НАТО у Східній Європі, Пушков прокоментував, що деякі країни Східної Європи спекулюють на подіях в Україні.

"Прибалтійські країни і деякі країни Східної Європи за підтримки США намагаються спекулювати на українській кризі, щоб створити відчуття власної значущості всередині НАТО", - сказав він.

Також заяви НАТО про загрозу європейської безпеки з боку РФ російський чиновник назвав "політико-пропагандистською позицією".

"Це реакція НАТО на українську кризу, з якою європейці і американці не знають, що робити", - додав він.

Як відомо, у країн НАТО є план дій у випадку, якщо Росія вирішить одного дня на них напасти.

Нагадаємо, 11 вересня комітет з питань безпеки та оборони Європейського парламенту обговорить військовий конфлікт на сході України з представниками НАТО та Європейської служби зовнішніх справ.