Про це він сказав у Києві на засіданні тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану з наведення миру і спокою на сході України.

Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому, по-перше, треба відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який мешкає на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має,
- заявив Порошенко.

Глава держави запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для опрацювання зробленого і координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Сході України.

Порошенко також зазначив, що сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Оландом та Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Зауважимо, на зустрічі були присутні від України Надзвичайний та Повноважний посол України в Німеччині Павло Клімкін, Спеціальний представник Генерального секретаря ОБСЄ Хайді Тальявіні та Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов.