Із цього часу починається період розширеної підтримки. Він триватиме ще протягом п’яти років і буде припинений 11 квітня 2017.

Головною відмінністю основної підтримки від розширеної підтримки є кількість випущених оновлень для операційної системи. У період основної підтримки розробник здійснює випуск оновлень і патчів, що стосуються всіх сфер роботи ОС, на періодичній та безкоштовній основі. Однак, починаючи з 10 квітня 2012 року, кінцевим користувачам Windows Vista будуть доступні лише оновлення, пов’язані з усуненням критичних помилок, що впливають на безпеку роботи ОС.

Крім того, користувачі зможуть отримати й інші оновлення, але вже на платній основі за умови укладання додаткової угоди. Слід зазначити, що Microsoft внесла зміни в свою політику надання оновлень, і тепер розширена підтримка доступна не тільки власникам корпоративних ліцензій ОС, але і для "домашніх" версій. Також повідомляється, що офісний пакет Office 2007 також перейшов в період розширеної підтримки з 9 квітня 2012 року.

Більш стара операційна система Windows XP, яка була випущена в 2001 році має дещо відмінні терміни підтримки. Згідно звичайних правил її підтримка повинна була закінчитися ще в минулому році, але фактично її вирішили продовжити до 8 квітня 2014 року (тільки для SP3).