Таким чином депутати вирішили відзначити внесок убитої кореспондентки російської "Нової газети" в захист прав людини і її роботу на Кавказі. Ініціатором увічнення пам’яті Політковської виступили активісти правозахисної організації AnnaViva. Про це у розмові радіостанції "Ехо Москви" повідомила прес-секретар "Нової газети" Надія Прусенкова.

Як відомо, в 2009 році ще одне італійське місто Феррара назвало одну з вулиць на честь Політковської, а в Римі є площа, яку назвали на честь російської журналістки, повідомляє "Лента.Ру".

Окрім Італії, вулицю на честь журналістки назвали у столиці Грузії місті Тбілісі. А Європарламент назвав на її честь один із своїх залів.

Анна Політковська була вбита в під’їзді свого будинку на Лісовій вулиці у Москві в жовтні 2006 року. Організатори та виконавці злочину були встановлені слідством, вони постали перед судом, але були виправдані.

Справу повернули на дорозслідування. Замовник злочину досі офіційно не названий.

Опозиційні журналісти та активісти називають можливим замовником вбивства журналістки чинного прем’єр-міністра РФ, кандидата на пост Президента Росії Володимира Путіна.