Про це повідомляє прес-служба УЗГ МВС України.

“У МВС підтверджують 2 факти смертей, про які надійшли повідомлення до правоохоронних органів від учасників масових заворушень на вул. Грушевського в м. Києві. У першому випадку загиблим є 20-річний мешканець Дніпропетровщини Сергій Нігоян, у другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва молодики загинули внаслідок вогнепальних поранень”, - йдеться в повідомленні.

“У Сергія Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови. Смерть Михайла Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця. У першому випадку поранення спричинені картеччю на основі сплаву свинцю, у другому – мисливською кулею”, - додали в міліції.

За словами Віталія Сакала, набої, якими завдані ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не перебувають.

“Слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками”, - заявили в міліції.

У повідомленні також вказано, що на відеоматеріалах зафіксовані люди з вогнепальною зброєю. Також правоохоронці заявили, що “протестувальники заважали роботі слідчо-оперативної групи міліції, намагалися заволодіти відеокамерою, якою велася зйомка”.

Слідчі надіслали запити до редакцій телеканалів із проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вулиці Грушевського в той час, коли, ймовірно, настала смерть потерпілих.

Нагадаємо, 22 січня зранку "Беркут" почав зачистку вулиці Грушевського. Внаслідок сутичок від вогнепальної зброї загинули дві людини.