На своїй сторінці у Facebook Аваков опублікував довідку департаменту карного розшуку МВС про розкриття замаху і оприлюднив фотографії затриманих.

Згідно з повідомленням, замовником-організатором замаху на вбивство Парубія є Шуляк С.М., який за час правління Януковича займав посади першого заступника начальника Управління державної охорони України та командувача внутрішніх військ МВС України.

Перебуваючи в Російській Федерації, оголошений Україною в розшук, він з лютого 2014 року активно сприяв утворенню іноземних диверсійно-терористичних груп на території Луганської та Донецької областей, а також займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії,
— сказано у звіті.

Станом на зараз слідству вдалось заарештувати трьох осіб, причетних до цього злочину. Правоохоронці проводять також заходи щодо затримання інших учасників злочину.

Двоє із встановлених злочинців — громадяни Російської Федерації.

"На цей час вже можна стверджувати, що працівниками міліції спільно з Службою безпеки України, органами прокуратури вдалось виявити та попередити діяльність реальної терористичної організації, метою якої була дестабілізація ситуації в Києві", — написав Аваков.

Нагадаємо, 24 грудня ввечері о 23:20 біля одного з готелів Києва невідомий кинув гранату у бік групи депутатів. У групі , проти якої були спрямовані дії зловмисника, знаходився, зокрема, віце-спікер парламенту Андрій Парубій.